Deelnemende artiesten

Esther Hart & Judith Olthuis

Esther Hart vertegenwoordigde ons land op het Eurovisie songfestival in 2003 met het nummer One more night.
Ze treedt nog steeds op in binnen en buitenland en is ook zangdocent aan het conservatorium.
Ook is ze vocal-coach van verschillende artiesten.

Judith OlthuisJudith Olthuis studeerde in 1994 af aan het Rotterdams Conservatorium in Zang Lichte Muziek. Ze zong in bands met uiteenlopende stijlen, van Country & Western, via close harmony en disco tot een popband als Gruppo Sportivo.

Vanaf de eerste dag van het Conservatorium – in 1988! – zijn Esther en Judith vriendinnen. In de kerst-close harmonygroep Stars & Belles en bij vele andere gelegenheden zongen zij jarenlang samen. In de zomer van 2016 ontstond het idee voor het festival J’aime La Vlie. Tijdens dat Vlieland-meets-Eurovisie-weekend verzorgen zij samen de Eurovision-Sing-A-Long.

De insteek daarvan is niet alleen het samen zingen, maar vooral het zangplezier. Er wordt sowieso altijd gelachen met deze dames. Jullie zijn gewaarschuwd!

Esther Hart en Judith Olthuis verzorgen tijdens de opening van het festival een sing-along, om de kelen alvast te smeren voor de rest van het programma.

 

Coba Lichtekooi der zangkunst

Coba Lichtekooi der zangkunst - Jeannette Scheffer | foto: Annemieke van der Togt
foto: Annemieke van der Togt

De Haagse Coba Lichtekooi der Zangkunst is inmiddels een bekende verschijning op de theaterpodia. Ze zingt alle muzikale genres en heeft de lach aan haar kont hangen met haar vrijmoedige presentatie.

Ze maakte zes liedjes-programma’s waaronder een hommage aan Marlene Dietrich en een speciaal Bevrijdingsprogramma. Maar in de regel gaan Coba’s liedteksten meestal over verdwenen warme buurten en haar bewoners; de schoonheid en aftakeling van het lijf; diepere verlangens; de liefde; geluk en pech, en het genieten van wat dan ook. ‘Lief zijn voor elkaar, leven en laten leven en er vooral een feestje van maken als het even kan!’ is haar motto.

Nadat Coba enkele malen samen met de mannen van homomannenkoor Vox Rosa had opgetreden ontstond er een innige band. Met groot plezier nam Coba dan ook de uitnodiging van Vox Rosa en De Heksenketel aan om de presentatie te verzorgen bij Tutti 2022!